Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Koirien nimet vasemmalta: Riku, Onnetar, Opri, Oona, Onella ja Omar.

Riku asuu nykyään Kokkolassa ja Onnetar Porvoossa. Onella puolestaan asustaa aina siellä, missä opiskeleva omistajakin.

 
Hyvä nettivieraamme!
 
Perheissämme on aina ollut koiria. Lapsuutemme ajoilta muistuu mieliimme tämän tästä tarinoita, mitä milloinkin tehtiin koiriemme kanssa. Se rikastuttaa ja rakastuttaa muistojamme. Usein huomaamme, että sanomme toisillemme 'niin se aika kultaa muistot'.  Onko se sitten niin paha asia, jos annamme ajan vähän kullata muistojamme. Rakkaimmat koirat kuitenkin useimmiten löytyvät sieltä lapsuusajoilta.
 
Mariannen kodissa oli aina metsästyskoiria - Suomen ajokoiria ja viimeisinpänä vaarin lellukoirana oli beagle-poika Aki. Mariannen lapsuuskodissa oli aikoinaan myös  pystykorvia, karhukoira ja kettuterrieri. Ajokoirat ja yleensä metsästyskoirat olivat välttämättömiä ruuan hankinnassa isännän metsästyskaverina. Lapsuutemme aikaan koirilla oli omat tehtävänsä perheissä. Ne vahtivat taloa ja  pihapiiriä, toimivat niin lapsenvahteina kuin myös karjan vahteina. Kaikkein rakkain Mariannen lapsuuskoirista oli Suomen ajokoira nimeltään 'Meno'.
Pentin kotona rakkaimmat koiramuistot kulkevat Vahti-koiran nimellä. Vahti oli sekrotuinen huimapää ja kaikkien kaveri. Myöhemmin tulleet pitkäkarvaiset bernhardilaiset herättivät lähinnä kuinnioitusta ja kaukaista ihailua.
 
Sanomattakin oli selvää, että yhteisessä kodissamme tulisi olemaan koira. Koiran aika tuli, kun nuorin lapsemme aloitti koulunkäynnin ja alkoi tivata meiltä vanhemmilta lupauksen lunastamista koiran hankinnasta. Sen jälkeen olimmekin koukussa koiriin ja lauman koko on ollut hyvin vaihteleva vuosien varrella. Nykyisin laumassamme on kolme kooikerhondjea. Olemme vakavasti harkinneet lauman kasvattamista yhdellä kooikerhondjella. Aika näyttää, mihin ratkaisuun päädymme.
 
- Marianne ja Pentti

 

 

©2020 Lucky Nana´s - suntuubi.com