Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
     
Ennen kooikerin tuloa!
Olet jo päättänyt hankkia itsellesi koiranpennun - kooikerhondjen! Koska itsellämme on kooikerhondjeja, valinta on mielestämme aivan loistava! Onneksi olkoon hyvästä valinnastasi!
Viimeistään nyt on aika ottaa selvää kooikerhondjen luonteesta, sen tavoista, mahdollisista perinnöllistä ominaisuuksista, sen vaatimuksista ja siitä miten se oppii. Mihin tarkoitukseen kooikerhondje on alun perin jalostettu? Mihin tarkoitukseen itse hankit kooikerin? Tuleeko siitä sinulle metsästyskaveri vaiko sohvaseuraa? Käyttekö lenkillä yhdessä? Harrastatteko jotain muuta kooikerille ominaista harrastusmuotoa -  tokoa, agilityä, jäljestämistä, hakua?
Tarkastele myös pennun emoa ja isää sekä mahdollisia aikaisempia sisaruksia saadaksesi jonkinlaisen käsityksen siitä, millainen pennustasi tulee ja miltä se näyttää täysikasvuisena.
Ota myös selvää pennun hinnasta ja sen muista tulevista kuluista. Ostohinta on pennun elämän pienin kuluerä.
Pentu ei ole itsestään selvyys.
Kannattaa miettiä etukäteen, mitä kaikkea pentu saa kotona tehdä!  Missä kaikkialla se saa oleskella? Saako se nukkua sängyssäsi? Saako se syödä lautaseltasi? Saako se pureskella matonreunat ja tuolinjalat? Missä on kenkien ja sukkien paikka? Pennulla on naskalinterävät hampaat. Niiltä ei valitettavasti mikään ole turvassa.
’Kerran luvattu - aina luvattu’, on lause, joka on hyvä pitää mielessä. Päätä jo etukäteen, mitä pentusi saa tehdä. Saako pentu nukkua sängyssäsi? Jos saa, niin se saa tehdä sitä aina ja jos ei saa, niin se ei saa nukkua siellä edes sitä ensimmäistäkään kertaa.
Koiranpentu viihdyttää ja aktivoi itseään esim. pureskelemalla isännän parhaat sukat tai kengät. Pentu ei ajattele ihmisen tavoin, se ei tiedä, milloin on lupa tehdä ja milloin ei. Jos itse vaihtelet käskyjäsi, pentu on entistä epätietoisempi ja sen olo tulee turvattomaksi. Koiranpentuun pätee sama sääntö kuin lapsiinkin, ”rakkautta ja rajoja” sekä johdonmukaisuutta koulutukseen ja kasvatukseen.  Koulutuksen tulee olla nousujohteista. Aloitetaan pienistä, helpoista jutuista ja edetään pienin akelin pennun tason mukaan.
 
Tämä saattaa kuullostaa epäoikeudenmukaiselta sinun korviisi, mutta pentu on ns syyntakeeton kaikkeen pahan tekoon! Pentu ei ymmärrä puhetta, eikä osaa tulkita sanoja. Pentu ei tiedä tekevänsä pahaa, jos se kaluaa parhaat lenkkarisi. Se ei tiedä, mikä on oikein ja mikä väärin - mitä saa tehdä ja mitä ei, ennenkuin olet opettanut sille teidän ´laumanne´ tavat ja säännöt. Lauman, jonka johtaja olet sinä.
Tärkeää!
Kaikkien perheen jäsenten tulee noudattaa samoja sääntöjä ja ohjeita pennun suhteen. Säännöistä kannattaa sopia perheen sisällä jo etukäteen. Kannattaa myös sopia, kuka on vastuussa pennun kouluttamisesta, ruokinnasta ja ulkoiluttamisesta.
Mieti pennulle oma turvallinen nukkumispaikka. Paikka, jossa se saa nukkua rauhassa kenenkään häiritsemättä. Se voi esimerkiksi olla aitaus (eläinkaupoista saa pentuaitauksia), jossa pennulla on oma petinsä,  lelunsa ja puruluunsa.  Aitauksen tulee olla niin suuri, että siinä on tilaa sekä nukkumiselle, että leikkimiselle.
Emme tarkoita, että sinun pitää rientää eläinkauppaan ostamaan aitausta. Nukkumispaikan voi itsekin rakentaa tai eristää muusta tilasta. Pääasia, että pentu pysyy siellä, missä olet tarkoittanut. Itse olemme totuttaneet pennut isoon kuljetushäkkiin. Häkin ovi on aina auki ja pentu hakeutuu sinne itsestään, kun haluaa olla rauhassa.  
 
 
 

 


 

©2020 Lucky Nana´s - suntuubi.com