Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

    

Tämä hollantilainen rotu on virallisesti tunnustettu. Raad van Beheer (Hollannin kennelklubi) hyväksyi virallisen rotumääritelmän 15.05.1971. Hollanti sai uuden arvostetun koirarodun paronitar van Hardenbroek'in ansiosta. Suomessa rodun virallinen rotumääritelmä hyväksyttiin 2002 luvulla.  FCI on hyväksynyt uuden rotumääritelmän. Suomen Kennelliitto on hyväksynyt suomenkielisen käännöksen 10.1.2012.

Kooikerhodjein oma rotuyhdistys -  Suomen Kooikerhondje ry - perustettiin 16. lokakuuta 1999. Nykyisin se on rotua harrastava yhdistys.

Aivan viime vuosina on rodusa tapahtunut melko huimaakin lukumäärän kasvua. Syynä lienee kooikerhondjen saama valtava suosio agilitaajien piirissä. Eikä tämä suosio ole mikään ihme. Kooikerhondjeja on näkynyt agilityn Suomenmestaruuskisojen ja maailmanmestaruuskisojen ykköspallilla sekä yksilö- että joukkuekisoissa mini-  ja medi- luokissa.

Kooikerhondje on eritäin ketterä, vilkas ja energinen. Se on nopeaoppinen ja älykäs. Nämä ominaisuudet voivat olla pahastakin siinä mielessä, että myös väärät asiat opitaan hetkessä. Kooikerhondjen ahneus herkkupaloille auttaa oppimis- ja kouluttamistilanteissa. Pikku juustopalan edestä tehdään mitä vain. Tärkeää on kiittäminen oikeaan aikaan oikeasta asiasta.

 
 
 
©2020 Lucky Nana´s - suntuubi.com