Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 
Miksi meille tuli kooikerhondje
Kooikerhondje tuli meille vähän niin kuin vahingossa. Olimme pitkän aikaa etsineet FCI8 ryhmän koiraa, joka sopisi labradorinnoutajaurokselle kaveriksi ja jonka kanssa voisi harrastaa samoja lajeja kuin labradorinkin kanssa. Kooikerhondje oli käväissyt mielessä moneen kertaan. Sattuma puuttui peliin aamulehden muodossa. Myytävänä palstalla oli ilmoitus kooikerhondje-pentueesta.
 
Samana päivänä meille tuli kotiin pieni, suloinen karvapallo, kooikerhondje-tyttö. Tätä emännän heräteostosta emme ole vielä koskaan katuneet. Kooikeri on aivan ihastuttava perheenjäsen. Elämäämme tuli hetkessä uutta sisältöä ja elinvoimaa sekä paljon, paljon iloa. Helmikuussa 2011 tästä tapahtumasta on kulunut melkein 13 vuotta. 
 
Hyviä ominaisuuksia
Meidän mielestämme kooikerhondjessa on vain hyviä ominaisuuksia. Se on äärettömän ketterä, vilkas, energinen, iloinen ja seurallinen. Kooikerin kanssa ei aika tule pitkäksi. Hyviä laatusanoja löytyisi vaikka kuinka paljon. Alunperin asetimme kooikerille vain muutamia laatuvaatimuksia. Sen tuli olla sopivan kokoinen, että emäntä saisi sylikoiran. Turkki pitää olla sellainen, että sitä ei tarvitse trimmata. Kooikerin pitää voida harrastaa kaikkia samoja lajeja kuin labradorikin. Sen pitää siis olla vahva ja sen kanssa pitää voida elää arkea kitkattomasti ja sen tulisi kestää pitkät metsälenkit.
Nyt runsaan kahdentoista vuoden kokemuksella, voimme vain todeta, että kooikeri on runsain mitoin täyttänyt kaikki ne vaatimukset, joita sille olemme asettaneet. Nyt voi vain todeta 'mitä me ennen tehtiin, kun meillä ei ollut kooikereita?'
 

 

©2020 Lucky Nana´s - suntuubi.com